Om Byens Bazar

Historien – om den indre loppe

Er der noget så hyggeligt og spændende som at gå omkring blandt brugte ting og sager, finde sjove og finurlige effekter, somme tider gøre et virkeligt FUND…? Sådan stiller man sin indre loppe tilfreds.

Gammeldags, udendørs loppemarkeder er fantastiske. Du maser rundt fra bod til bod under åben himmel, snakker med folk, kigger på deres varer, prutter om prisen. Det er som at tage en tur i tidsmaskinen, springe mange år tilbage og lande midt på et af de store, åbne markeder.

 

Om at loppe som at shoppe

Men hånden på hjertet: Uanset om du køber eller sælger, er det en lille smule besværligt, ikke sandt? Alt maset med boden … alle de lange snakke med folk, som bare oser … regnvejr og blæst og mudrede parkeringspladser…

Og sådan opstod ideen om en slags loppesupermarked. Med en masse stande i tørvejr og ordnede forhold for både købere og sælgere. Byens Bazar, kort sagt.

Som sælgerloppe slipper du for en masse as og mas. Du sætter dine varer op på din stand, sætter prismærker på, og så overlader du resten til os. Når tingene bliver solgt, går pengene direkte ind på din konto. (Det er jo også meget lettere end at sælge via nettet, hvor du først er nødt til at tage billeder, skrive tekster og have besøg af fremmede i dit hjem).

Som køberloppe er du som på en spændende ekspedition rundt mellem hundredvis af stande.
Du vælger og vrager – i ro og mag – og uden at skulle forhandle om prisen. Det er fuldstændigt som at shoppe i et stormagasin for brugte ting. Her er oven i købet prøverum, pakkeborde et sted du kan sidde og puste ud.

Den filosofiske loppe

Der ligger en god portion praktisk filosofi bag Byens Bazar. Ideen rammer nemlig en nerve i vores tid: Den kortsigtede ”brug og smid-væk”-mentalitet er heldigtvis ved at ændre sig til et sundere fokus på genbrug og miljø. Og så gør det jo ikke noget, at der samtidig er mange penge sparet.

Tv er fyldt med loppe-serier: Guld på Godset, Loppe deluxe, Vores genbrugshjem, Luksuskrejlerne, Fantastiske fund, Antik duellen, Auktionshuset og Depotjægerne.

Gode, brugbare ting får nyt liv i nye hjem i stedet for at ende på forbrændingen. Disse sager har mere sjæl og historie, end hvis de blev købt som nye. De har patina og emmer af levet liv. De skaber en forbindelse mellem mennesker af kød og blod. Og (lad os ikke glemme det) – de er billigere.

At der også bliver skabt nye arbejdspladser med Byens Bazar, er vel også værd at nævne – når vi nu er i det filosofiske loppehjørne. Tænk at arbejde i sådan et pragtfuldt hus … en ren loppetjans.

Vi glæder os til at se dig.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få spændende nyhederModtag nyhedsbreve med gode tilbud, nyt om konkurrencer, aktiviteter og meget mere fra Byens Bazar.